Общинар: Защо никой не попита СОС за вдигането на данъците?

С пресконференция не могат да се вдигнат данъци
29 ное 2019 10:13,
9

Предложението на столичния кмет Йорданка Фандъкова за вдигане на данъците на автомобилите предизвика остри реакции в Общинския съвет, както и в обществото. Някои хора обвиниха Фандъкова, че в предизборната си кампания е обещала да не вдига таксите, а след изборите го е направила. Столичният кмет отхвърли обвиненията.
Още по темата

"Удобно е да се твърди подобно нещо. Има едно интервю, което се цитира в социалните мрежи, в което кметът казва, че не са вдигани таксите. Изтъква се като причина, че има добра събираемост и до момента не се е налагало вдигане на данъците", заяви общинският съветник от ГЕРБ Стефан Марков в "България сутрин"

По думите му е честно и коректно да има мерки, които по някакъв начин да наказват замърсяващите автомобили.

Според Иван Таков от БСП има разминаване в обещанията в предизборната кампания на ГЕРБ и това, което се случва сега.

"Ние разбираме от пресконференция, че ще се вдигат данъците в София. Кой вдига данъците в София - кметът или Общинският съвет? Това трябваше да се случи на консултация с останалите политически сили в СОС", заяви Таков пред Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник на БСП обяви, че социалистите категорично няма да подкрепят предложението на управляващата партия.

"Трябва да има политически действия в посока на екологията. Вдигането на данъците няма да свали хората от автомобилите. Това е една от мерките", изтъкна Марков.

Иван Таков смята, че голямата мярка в тази посока, която отдавна е трябвало да бъде направена, е да бъде въведена подмяната на уредите за твърдо битово гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Говорят за данъците за коли, но вдигат и данък за придобиване на имущество от 2.5 на 3.0 %. Нима и апартаментите цапат? Нима на община с бюджет 2 милиарда лева не й достигаха 10 милиона /колкото продават да съберат/ за да се оправят тротоарите! Нима всички стари автомобили замърсяват! А не е ли по правилно да има технически контрол?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато обществения транспорт е синоним на мизeрия, а колелата/тротинетките второ име на *** идеологията - няма, просто няма как да свалите българина от колата му.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Демокрацията ни съдира кожите със данъците. Цялата партия ГЕРБ е в общините и министерствата. Това са хора жадни за пари. Под претекст, че ни оправят живота, ни скапват от данъци. На всеки 100 изкарани лева 70 лева са данъци и такси. Администрациите живеят царски. На всеки 3 месеца си раздават и зашеметяващи премии и награди. Дежурните приказки са "Нали подобряваме живота Ви". Да, ама НЕ!!!!!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като единствено правилно решение виждам да извикаме Тумбак Гретич, да ни дръпне една разпенена реч защо е нужно да ни се удвоят данъците.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекетьори избрани с измама, уредена от хората в сянка. От турско досега , само в соца беше постигната социална справедливост и ред.Сега както и от 500г насам чорбаджиите ни дерат нас , за да живеят добре те.Четете Ботев, в статии и есета описва как нашите чорбаджии ни дерат както турчин не ни е драл.*** народ подтиснат от робства и свикнал да чака свобода отвън. Манталитета ни не позволява обединение без незабавен пряк интерес. ГЕРБ разпределя откраднатото и така държи дружината калинки.
1
3
 
10
 
! Отговори
Ай сиктир преди 4 години
30% от активно замърсяващите коли в София са регистрирани в други градове. Защо ние ще им плащаме на селяните масрафа да задръстват улиците, да се возят по един в кола от Люлин/Надежда/Перник до Бизнес парка, хайде да има малко такса съучастие.